Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Theodor Bovet: Felette nagy titok. Könyv a házasságról

A szerző, Theodor Bovet protestáns keresztény és orvos. A házasság számára nem szentség, de nem áll messze a házasság katolikus felfogásától. Bovet doktor igazi lelkesedése az emberi élet forrásának szól, amely tisztán jut el hozzánk a teremtés hajnala óta, és rendeltetése szerint egészen egyedülálló és magasrendű értéket jelent világunkban. Az értékrendnek ez a hangsúlyozott megállapítása és a házasság intézményének feltétlen nagyrabecsülése úgy ad alaphangot Bovet egész művének, hogy az elfogulatlan olvasó tisztelettel közelít majd a „felette nagy titok” bűvköréhez. Ez a könyv megszilárdít erkölcsi fölfogásunkban, vallási meggyőződésünkben,és eljuttat a lét ősforrásához, akiben „élet volt, és az élet az emberek világossága”.
A születészabályozásról szóló fejezet része maradt a könyvnek, de a katolikus álláspontot a kiadó utószava ismerteti röviden.

A könyv tartalma:
Szex – erosz – szerelem (Előzetes fogalomtisztázás; Útban a szerelem felé; Az erosz helyes értékelése; Házastársi viszony)
Biztonság és hűség (Biztonság a házasság kötőszövete; A biztonság érzésének előfeltételei; Pozitív hűség; Hűtlenség; Jellegzetes válsághelyzetek)
Szexuális életközösség (A szerelem művészete; Szenvedély és gyöngédség; A szerelmi egyesülés „technikájáról”; A külső körülményekről; A szerelmi egyesülés akadályai, zavarai; Mindennapok erotikája)
Utódok (Megtermékenyítés és átöröklés; Terhesség és szülés; Meddőség; Születésszabályozás)
„Családi fészek” (Mi szól a házasság mellett?; A társi viszony; Házasság és barátság; Család és hivatás; Pénz és lelkület a házasságban; A tudatalatti szerepe a gyermekek és a szülők között; Család vagy nagycsalád (kommuna))
A házasság nagy drámája (Társunk elfogadása; Az „én” átváltozása avagy halála?; Párbeszéd a házasságban; A változás évei; A válásról; Idősek házasélete; Házasság és halál)
A házasság titka
A kiadó utószava


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1983 | Oldalszám: 112 | Méret: 21x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Opus Mystici Corporis | Nyelv: magyar | Fájl méret: 7 MB |