Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Marcelino Iragui: A mi Örömhírünk. Lelkigyakorlatos vázlatok

Az Újszövetség az Örömhír maga. Valóban örömet hoz, és mindig meglepetés számunkra. Az emberek nehezen hiszik el, legfeljebb bizonyos nagyon régi eseményekről szóló híradásnak tartják. Ha azt hallják, hogy Jézus tanítványai MANAPSÁG „megkeresztelkednek Szentlélekkel”, (érthetetlen) nyelveken imádkoznak, Jézusról személyes életükkel tesznek tanúságot, csodálkozva kérdezik: Igaz lehet-e mindez? Bizony, így igaz! így van! Ez az, ami annyira új a karizmatikus megújulásban: az élő Evangélium! Az Örömhír! Abban az órában Jézus fölujjongott a Szentlélekben: „Áldalak téged, Atyám… mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kicsinyeknek jelentetted ki” (Lk 10,21).
Isten útjai ugyanezek ma is. Ezért, aki gyermek tud lenni Isten előtt, örvendezzék a Lélekben, és dicsőítse őt. Jelen összeállítás az általában szokásos előadásokat tartalmazza, ahogyan azokat a karizmatikus megújulás imaóráin szokták tartani. Ha hozzáolvassuk a megadott szentírási helyeket, akkor láthatjuk meg igazán, hogyan kelt életre a Lélek. Tehát különösen arra törekedjünk, hogy megkeressük a szentírási helyeket, imádságos lélekkel magunkba fogadjuk, és engedjük, hogy megérintsen Isten Lelke, aki ezeken keresztül szól hozzánk. Bár hozzásegítene bennünket ez a kis könyv ahhoz, hogy elteljünk Szentlélekkel Jézus Krisztusban az Isten dicsőségére, az egyház és minden ember javára.

A könyv fejezetei:
1. A „karizmatikus” Krisztus
2. A karizmatikus megújulás (röv. KM)
3. Isten szeret téged
4. Azért jön, hogy megváltson téged – fogadd szeretettel!
5. …és hogy meggyógyítson téged
6. Az emlékezet gyógyítása
7. Jézus Szentlelkével akar téged megkeresztelni
8. Mit vár tőled az Úr?
9. Az Úr új életet kínál neked
10. Az Úrnak adományai (karizmái) vannak
11. Törekedjetek értékesebb adományokra! (1Kor 12,31)
12. Ne vesd meg a nyelvek adományát (glosszolalia), ezt a „kis” adományt
13. A megkülönböztetés adománya és a Lélek gyümölcsei
14. Krisztusban való teljességre vagyunk meghívva
15. Dicsőítsétek az Urat!
16. A karizmatikus Szent Szűz – ösztönző példánk
A Függelék tartalmaz gyakorlatokat munkaközösségek számára.

Ugyanennek a könyvnek szöveges változata: http://www.ppek.hu/k746.htm

A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1983 | Oldalszám: 64 | Méret: 20x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Opus Mystici Corporis | Nyelv: magyar | Fájl méret: 3 MB |