Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Fernand Lelotte – Hetényi Varga Károly: Beszélgetés a Mesterrel

Nem elég kézbeadni, közösen kell forgatni ezt az imakönyvet. Ezekkel a szavakkal lehetne megfogalmazni a harmadik kiadást megelőző tapasztalatokat. Több fiatal nemzedék nevelkedett fel e könyv gondolataival, imáival. Ha egyáltalán mérhető egy imakönyv hatása, akkor azt kell mondanunk: a könyv eddigi kiadásai ott teremtek jó gyümölcsöt, ahol szülők, nevelők nemcsak letudni akarták e könyv ajándékozásával a vallásos nevelés gondjait, hanem együtt forgatták, együtt használták a fiatalokkal. Természetesen az igények időről időre változtak, és könyvünk egyes kiadásai igyekeztek is megfelelni ezeknek az igényeknek.
Ez az újabb kiadás is tartalmaz némi változást. Helyet kaptak benne közösen végezhető reggeli és esti imák, az önneveléshez szempontokat adó olvasmányok, a magyarországi és jelentősebb külföldi zarándokhelyek ismertetése stb.
Imakönyvünk magas követelményeket támaszt. Nem olcsó portékát kínál. Ez talán visszariasztja a félénkebb fiatalokat vagy nevelőket, akiknek pedig tudniuk kell, hogy csak a magas eszmény vonz, csak az indít igazán küzdelemre énünk visszahúzó erőivel szemben. Sok ima és olvasmány elsősorban fiúkat tart szem előtt. Ez persze a leányoknak is sokat mondhat: ne elégedjenek meg barátaiknál, ismerőseiknél alacsonyabb színvonalú követelményekkel.
Hol használható imakönyvünk? Szinte mindenütt. Különböző templomi szertartásoknál, kiránduláson, csendes napokon, szünidőben és iskolaévben, baráti körben és csendes magányban. Nagy értéke, hogy az imádkozáshoz inkább mintákat kínál, mint kész sablonokat. Az olvasmányok is inkább azt célozzák, hogy gondolatokat ébresszenek, elindítsák a felfedezés útján a fiatalokat, akik úgysem fogadnak el kész jótanácsokat addig, amíg maguk rá nem jöttek a megoldásra.
A Fordító fiatalos lelkesedéssel alkalmazta a maradandó mondanivalót újra és újra a helyi viszonyokra a kor követelményeinek megfelelően.


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1988 | Oldalszám: 608 | Méret: 16x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Opus Mystici Corporis | Nyelv: magyar | Fájl méret: 19 MB |