Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Claire Souvenance: Légy boldog feleség. Beszélgetés leányommal a házassságról

A mai világban egyre több ifjú keresztény házaspár fedezi fel, hogy nincs kétféle szeretet: hitvesi szerelmük révén elmélyül Isten iránti szeretetük, akit frigyükben ott éreznek harmadikként, de első helyen; ugyanakkor pedig ez a családjukban kigyulladt szeretet kisugárzik környezetükre is. Ezt a szellemet tükrözi a könyv, mely az írónőnek a menyasszony lányával a szerelemről és a házasságról folytatott beszélgetéseit tartalmazza. A könyvet átnézték teológusok, moralisták és orvosok, és használni lehet az esküvő előtti jegyesoktatás során.

Amikor a jegyesek Isten és az Egyház színe előtt kölcsönösen kimondják a hűséges „Igen”-t, egymást kölcsönösen megajándékozva munkatársaivá lesznek a Teremtőnek és a Megváltónak, Aki az üdvösség rendjében a házasságot a kegyelem és tisztesség forrásává tette számukra. Sőt, ennél még több is történik: egymás számára az isteni kegyelem közvetítőivé és eszközeivé is válnak…

De nem elég, ha a hitvestársak az Isten-szeretetet mélyebben megtapasztalják, és életükben tetté váltva visszhangozzák, hanem szeretetüknek egyúttal ki kell sugároznia gyermekeikre és környezetükre is. A szeretet és élet energiái, szerte a világban, valamiképpen mind ebből a tiszta forrásból kell hogy merítsenek. A szentség a házasságot „sugárzó házassággá”, a családokat pedig „kisugárzó családokká” akarja varázsolni. A házasság több, mint elzárt vár, amely a hitvestársak szenvedéseinek, fáradságainak, örömeinek, áldozatainak, harcainak és győzelmének színhelye. Az egészséges család életadó forrása a társadalomnak, világossága környezetének. De szükséges, hogy teljesen tudatában is legyen feladatának.

A könyv tartalma:
Szerelem
Kettesben
Egymáséi lesztek
Termékenység
Kegyelem
Függelék (A női nemi szervek; A nő ciklusa; Fogamzás és terhesség; A magzat táplálkozása; Példák a termékeny napok meghatározására)


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1964 | Oldalszám: 120, [7] | Méret: 19x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Opus Mystici Corporis | Nyelv: magyar | Fájl méret: 6 MB |