Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Christa Meves: Élni akarok! Levelek Mártihoz. Fiatalok problémái

A fiatalok keresik életük irányvonalát, keresik a választ az élet továbbadására. A füzet ezekre a régi kérdésekre akar új válaszokat adni és az új kérdéseket úgy megválaszolni, hogy összhangban legyenek az örök isteni elgondolással. Nem jámbor szavakkal, hanem az életből ellesett helyzetek megvilágításával akarja a mai fiatal lányt ránevelni istenadta nemiségének helyes megélésére. Ez a kis füzet a ma megszokott nyíltsággal beszél mindarról, ami régebben „tabu” volt, hogy a serdülő megtalálja élete célját, és meglelje a mélyebb lelki békét, a szív okosságát, a teljesebb boldogságot, és eljusson az atyai házba Istenhez.
A nőknek nagyon egyszerű az életük. Mindnyájukban, amikor bontakozni kezdenek, egy csapásra fölébred a szeretet, és az élet központi problémája lesz. Tudnak és akarnak szeretni, hacsak el nem vonják tőlük azt a táptalajt, amely szükséges ahhoz, hogy ez a képességük kivirágozzék. A csalódások megkeményíthetik, a kapott sebek érzéketlenné és tompává tehetik őket. A szerelem olyan útra csábítja őket, amelyen kifosztottá, meggyalázottá és lelkileg összetörtté válhatnak. Ezért a szerelem föllobbanásakor se legyenek megfontolatlanok. Nagy elbizakodottság lenne azt gondolni, hogy kellő vezetés nélkül, egyszerűen belevethetik magukat a szerelem világába, mert érzelmeik csalhatatlanok. Segítségre szorulnak, hogy fölhívják figyelmüket az útjelzőkre. Segítség nélkül nem érhetnek célba! Bölcs dolog ezért, ha a jótanácsot meghallgatják, ha elolvassuk, miről is írnak az okos könyvek. Tudniuk kell, hogy nem lehet mindent visszacsinálni, jóvá tenni, amit elpuskáztak. Tönkre is mehetnek ebben az életben. Ezért készült ez az írás is, hogy ez okos, szeretetreméltó lányokkal meg ne történjék.

A füzet 13 levélben szól a serdülő lányokhoz:
1. Ki vagyok én?
2. Kisebbrendűségi érzés
3. Divat és egyéniség
4. Vágy a szeretet után
5. Szerelem és szexualitás
6. Életre szóló döntés-e az első szexuális kapcsolat?
7. A szexualitás biológiája
8. Női vonzóerő
9. Szülők és bulik
10. A tabletta problémája
11. Szerelem és iskola
12. Semmit se jó elsietni
13. Útjelző az életre


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1983 | Oldalszám: 40 | Méret: 16x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Opus Mystici Corporis | Nyelv: magyar | Fájl méret: 2 MB |