Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Anne-Marie: Őszinte beszéd leányokkal

A könyv bevezetőjéből: Nem vagy többé gyermek és utálod, ha még mindig úgy bánnak veled, mint egy gyermekkel. 13-14 éves vagy, talán több is, és egész sereg probléma merült fel előtted, amióta 12 esztendős elmúltál: a világ kitárul a szemed és különösen a szíved előtt.
Kétségkívül kérdezgeted magadtól: „Mi az életem célja? Miért vagyok a földön? Mi a hivatásom?” Alapvető kérdések ezek, foglalkoznod kell velük.
De az említett, és egész életünkre döntő jelentőségű kérdéseken kívül vannak egyéb, igen jelentős kérdések is, amelyekről jelenlétedben talán nem beszélnek, vagy amelyekre csak homályos feleleteket kapsz. Azokra a kérdésekre gondolok, amelyek az élet továbbadására vonatkoznak.
A mozi, a rádió, a könyvek, a folyóiratok, a hirdetések és sok más hírközlő eszköz népszerűsítették, helyesebben mondva: a sárba ráncigálták azokat a dolgokat, amelyek pedig inkább tiszteletünket érdemelnék meg. Szükséges, hogy e dolgokról Isten gondolatainak megfelelően tiszta és egészséges fogalmunk legyen, hogy megtaláljuk a helyes utat az életben és elforduljunk mindattól, ami rossz. Egy jól tájékozott leány kettővel fölér…

Ezt a jelentős kérdést a könyv az alábbi négy fejezetben tárgyalja:
1. Te és Édesanyád
(Az élet csodája; Hogyan növekszik a gyermek?; A szülés órája; Milyen nagy az anyai szeretet?; Másodszor születni; Holnap; Imádság édesanyádért)

2. Te és Édesapád
(Egészen az apja; Az élet törvénye; Isten munkatársai; A házasság szentsége; Az apa felelőssége; Imádság édesapádért)

3. Ép testben ép lélek
(Egészséges test; Tiszta lélek; Ha lelked nyugalma felborult; A szépség keresése; Imádság, hogy tisztalelkű leány lehess)

4. Kitárul a szív
(Felébred szívedben a szerelem; Mit gondolnak a fiúk a szerelemről?; Oktalan leányok; Hogyan kell bánni a fiúkkal?; A legjobb előkészület; Fiúk imája)


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1963 | Oldalszám: 63, [1], [1] | Méret: 17x12 cm | Kötés: puha | Kiadó: Opus Mystici Corporis | Nyelv: magyar | Fájl méret: 12 MB |